Opleiding BEST therapeut

Leer de BEST-test te gebruiken in jouw coachings- en/of acupunctuurpraktijk

Docent en oprichter BEST Academie Dr. Ineke van den Berg en
Docent Drs. Lianda van der Knaap

Ieder mens heeft een specifiek karakter en gedragspatroon, vergeet ook jezelf niet als therapeut. Laat je verrassen door een levendige en praktijkgerichte opleiding en neem die bevindingen mee in jouw praktijkvoering.

De Basic Emotional Structuring Test (BEST) is een transculturele projectietest gebaseerd op de synthese van Oosterse en Westerse kennis: ayurveda, en acupunctuur, en psycho-analyse, welke de mogelijkheid geeft op snelle wijze inzicht te verkrijgen in de persoonlijkheidsstructuur, en in diep gelegen, onbewust gebleven emotionele conflicten.

Het zijn juist de emotionele conflicten die een permanente blokkade vormen en daarmee een optimaal functioneren van de mens binnen zijn milieu in de weg staan. Deze blokkades zijn de wortels van ziekteprocessen die zich later in symptomen en klachten kunnen manifesteren.

Door de korte testtijd en het non-verbale karakter van de test is deze methode juist ook goed inzetbaar bij kinderen met aandachts- en gedragsproblemen, familieproblemen, teambuilding, bij cliënten met taalbarrières.

Klik hier voor de Algemene voorwaarden BEST Academie lessen voor de cursusvoorwaarden.

Deze projectietest werkt met tien karakteristieke houten poppen. Deze poppen hebben naast een analytische werking ook een direct energetische werking en zijn daardoor zeer bruikbaar in de praktijk van diverse therapieën, coaching en consultancy. Dit kan bij een individueel gesprek, maar ook bij groepsgesprekken, een inzicht gevende doorbraak initiëren.

Opleiding tot BEST therapeut (of psychopuncturist)

-Ons doel is om de deelnemers, die geïnteresseerd zijn in diepgaande inzichten over en voor hun cliënten, een testmethode aan te bieden die zonder veel weerstand en tijdverlies de mogelijkheid bied om direct aan de slag te kunnen gaan. Om zo het gesprek samen aan te gaan over het waarom van je huidige klachten en er gericht een oplossing voor te kunnen aanreiken.

Daarvoor hebben we de opleiding ingedeeld in twee blokken van twee opleidingsdagen (A en B) met daartussenin een intervisie-webinar.

SKB accreditatie: voor de hele opleiding (2 x 2 dagen) is een SKB (D) accreditatie gegeven van SBU: 152/ 5,4 EC’s
NVA accreditatie: voor de hele opleiding (2 x 2 dagen) is een NVA accreditatie afgegeven.

NVA leden krijgen 2 dagen geregistreerd met de code A/WM (en dat betekent per dag: halve dag de code A en halve dag de code WM).

A. Introductiecursus (2 dagen)

Belangrijkste onderdelen die aan de orde komen:

Kennismaking en inleiding in het afnemen en interpreteren van de BEST test gericht op jouw eigen copingstijl, verklaringsmodel BEST test m.b.v. 5 Elementenleer, gespreksvaardigheden en praktijkgerichte casussen.

Cursusdata de eerstvolgende introductiecursus:

6 en 7 september 2024

Locatie: Amrâth Airport Hotel Rotterdam​, voorheen Best Western Plus Airport Hotel Rotterdam

Vliegveldweg 59-61, 3043 NT Rotterdam, 010 – 462 55 66, www.amrathairporthotelrotterdam.nl

De investering:

€ 575,00

Voor wie is de opleiding geschikt en toegankelijk?

De korte opleiding is zeer geschikt voor gezondheidswerkers, psychologen die als zelfstandig werkend coach werkt, therapeuten en acupuncturisten. Het werk- en denkniveau is HBO (plus).

Wat krijg je er voor?

N

Twee lesdagen, inclusief koffie, thee en warme lunch

N

Kleine groepen van 6 tot maximaal 16 deelnemers met twee docenten per groep

N

Docenten zijn Dr. Ineke van den Berg en Drs. Lianda van der Knaap

N

Certificaat deelname introductiecursus BEST

N

Syllabus en sheets

N

Op verzoek een jaar vermelding op de site www.bestacademie.nl/contact (zie onderaan)

N

Accreditatie verschillende beroepsverenigingen zijn verkregen

Leden van de MBOG kunnen deze cursus via hun persoonlijke pagina, voor PE-punten, aanmelden.

Na deze introductiecursus heb je zelf ervaren wat de test betekent, en inzicht gekregen in de zo verkregen zelfreflectie. Daarnaast leer je de copingstijl van jouw cliënten te benoemen met behulp van de Basic Emotional Structuring Test en zo snel inzicht in zichzelf te herkennen.
Door de korte testtijd en het non-verbale karakter van de test is deze methode juist ook goed inzetbaar bij kinderen met aandachts- en gedragsproblemen, familieproblemen, teambuilding, bij cliënten met taalbarrières.

Na de introductiecursus is een set met oefenkaarten (Klein €15,- , uitgebreid €25,-) te koop. Daarop staan de poppen, en deze set is bedoeld om te oefenen met de test.

De B.E.S.T.-Poppenset is wel verkrijgbaar maar alleen te bestellen na het afronden van de introductiecursus, en dus bij het starten van de opleiding tot BEST therapeut. Er zijn verschillende varianten beschikbaar met een startprijs vanaf €335,00 per set, exclusief verzendkosten.

Dit zeiden de deelnemers over de introductiecursus:

“Wat ik van de introductiecursus heb geleerd aan theorie en ervaring is dat deze poppen juist erg goed werken als diagnostisch instrument. Snel inzicht krijgen met betrekking tot een vraag. Juist het proces van kijken, kiezen en vervolgens in een gesprek inzicht krijgen als cliënt terwijl je naar de poppen kijkt is een prachtig proces. Als therapeut ben je bij je cliënt, kijkt en volgt hem/haar en kunt zo de juiste interventies doen en je informatie doseren en timen. Juist voor dat stuk ben ik gevallen.”

“…Hoe sterk en treffend de expressies van de poppen dan toch zijn.”

“De poppen zijn voor mij ook een manier om mijn brede achtergrond(en) te integreren en in samenhang mee te kunnen werken.”

“Hi allen wat een mooie twee daagse was het, het zindert nog lekker na allemaal. Ik ga de poppen bestellen!” Brenda T.

“Allereerst bedankt voor deze bijzondere introductiedagen. Deze manier van werken; de poppen en de test, hebben me geraakt en ik ben er echt door geïntrigeerd geraakt. De kracht van de poppen heeft iets magisch en is moeilijk te duiden. Ik zou er met veel motivatie en plezier mee aan de slag willen gaan.”

“Ik had me alleen opgegeven voor de introductie maar wil ook graag de verdiepingscursus doen. Het is te leuk en inspirerend om er niet meer van te willen weten. Kan dat?” Marianne P.

“Graag wil ik  jullie bedanken voor de uitgebreide informatie waar veel helderheid door komt.”

Enige weken geleden was E. weer in mijn praktijk. Wat een verschil in haar leven heb je gemaakt aan de hand van de test. Collega Nancy

Verdiepingsdagen

Cursusdata:

Intervisie-webinar 15 oktober 2024,
Fysieke bijeenkomsten op 15 en 16 november 2024.

Locatie: Amrâth Airport Hotel Rotterdam, voorheen  Best Western Plus Airport Hotel Rotterdam

Vliegveldweg 59-61, 3043 NT Rotterdam, 010 – 462 55 66, www.amrathairporthotelrotterdam.nl/

De investering:

€ 1.150 ,00 (inclusief slotborrel).

Groepsgrootte:

8 tot maximaal 16 deelnemers met altijd twee docenten per groep.

De middagen wordt gevuld aan de hand van specifieke vragen en ingebrachte casussen. We behandelen de casussen zowel plenair en in een intervisiesetting. Ook willen we op deze themadagen praktisch met jullie oefenen. Het komt uiteindelijk toch altijd aan op die praktijk.

Deze dagen worden verzorgd door dr. Ineke van den Berg en drs. Lianda van der Knaap.

De eerste dag ziet op hoe je de BEST in jouw praktijk kunt toepassen en hoe de uitkomsten van de test te interpreteren. We oefenen met gesprekstechnieken, het conceptualiseren van problemen en je leert hoe je moet omgaan met cliënten met complexe problemen en/of probleemgedrag.
De praktijkgerichte onderdelen die aan de orde komen zijn: afnemen en interpreteren van de BEST test, verklaringsmodel BEST test m.b.v. 5 Elementenleer, psychopunctuur, gespreksvaardigheden, copingstijl, overdracht en tegenoverdracht, positieve psychologie en praktijkgerichte casussen.

De tweede dag werken we in de ochtend aan het bijspijkeren van de kennis over de poppen. Er is veel aandacht voor crossmatching, de BEST bij relatietherapie en familieopstellingen, en het gezondheidsprofiel. Jullie krijgen dan een interactief college en ontvangen van de gegeven stof een syllabus. Bij deze verdiepinscursus hoort een eigen poppenset en ‘BEST- Kennis/coachingskaarten’.

Wie kan zich inschrijven?

Je kunt deelnemen aan deze dagen wanneer je de introductiecursus bij de BEST Academie hebt gevolgd. Ook als je al eerder bij Hallym Calehr de cursus hebt gevolgd kan je aansluiten. We gaan ervan uit dat je de test kunt afnemen op de wijze zoals Hallym Calehr dit ook heeft bedoeld. Ook dat je de karakteristieken van de poppen in de basis kent en aan de hand van de poppenkeuze die de cliënt maakt de coping stijl en de meer onderliggende (gezondheids)-eigenschappen en -kwaliteiten van deze cliënt erbij kunt pakken en kunt toelichten. 

Om dit te kunnen doen heb je basiskennis over het de Chinese vijf elementen systeem en het psychodynamisch model van Freud nodig. Ook daarvan verwachten we dat je ermee bekend bent. Natuurlijk heb je er nog vragen over en loop je er soms in vast, of weet je het even niet meer. Daar zijn juist deze dagen voor bedoeld om jou en elkaar verder te helpen en je te inspireren om de test te gebruiken.
De vaardigheden en basishouding die je tijdens deze trainingsdagen oefent zijn bruikbaar in elke groepssituatie, in een klas, bij familie, je praktijk, enz.

Heb je een vraag of wil je je opgeven voor een cursus?
Neem hieronder contact met ons op.

4 + 10 =