BEST test voor behandelaar

Inzicht en aanvullende zorg bij complexe en langdurige problemen

Je wilt de test toepassen in je psychosociale therapeutische praktijk

Een onverwacht belangrijke nieuwe vaardigheid in je praktijk. 

Voor psychologen, acupuncturisten, leerkrachten regulier onderwijs en bijzonder onderwijs, overige opvoeders (geen ouders), therapeuten, en kindertherapeuten. Mensen zijn van nature visueel ingesteld. De test is inzetbaar bij iedereen vanaf 4 jaar. Er is echter nog weinig bekend over het gebruik van de test bij mensen met Alzheimer en dementie. Door de korte testtijd en het non-verbale karakter van de test is deze methode juist ook goed inzetbaar bij kinderen met aandachts- en gedragsproblemen, familieproblemen, teambuilding, bij cliënten met taalbarrières.

We leren je een extra vaardigheid in de vorm van een transculturele en non-verbale poppentest. De Basic Emotional Structuring test. Die BESTtest geeft versneld inzichten prijsgeeft bij cliënten met complexe en langdurige problemen. Je ontrafelt je client met deze non-verbale projectietest-test waarin erkende kennis van Oosterse en Westerse geneeskunde is verwerkt.
Waar de artsen in de westerse geneeskunde eerder geneigd zijn om alleen naar de klacht te kijken en die te behandelen, gaat de oosterse gezondheidszorg op zoek naar de wetmatige/ systematische samenhang met andere klachten en op die manier naar de oorzaak. Daardoor kan Traditionele Chinese Geneeskunde juist ook preventief werken, of helpen om een recidief te voorkomen.

BEST test

Snel impact en verbinding met je cliënt

Zorg voor jou als therapeut: door aanvullende projectietest kom je er achter welke complementaire zorg als acupunctuur, Meridiaan-rekken familieopstellingen en voedingsadvies een optie is om in te zetten. Daarnaast is de test geen extra belasting qua tijd en administratie. En daar zit een enorme winst voor jou als therapeut. Meteen aan de slag, inzichten delen en vertrouwen krijgen van je cliënt!

“Wat ik van de introductiecursus heb geleerd aan theorie en ervaring is dat deze poppen juist erg goed werken als diagnostisch instrument. Snel inzicht krijgen met betrekking tot een vraag. Juist het proces van kijken, kiezen en vervolgens in een gesprek inzicht krijgen als cliënt terwijl je naar de poppen kijkt is een prachtig proces. Als therapeut ben je bij je cliënt, kijkt en volgt hem/haar en kunt zo de juiste interventies doen en je informatie doseren en timen. Juist voor dat stuk ben ik gevallen.” – Marleen

Patroon doorbreken

Onze hulp zit in die andere, aanvullende en informatieve manier van kijken die je veel inzicht geeft. Je boort op een andere manier de hulpvraag aan. Zo kan de Basic Emotional Structuring Test door te spiegelen meekijken en terugkijken. Zo krijgt de client soms binnen 5 minuten al overzicht, inkeer en besef. Dus begrip krijgen in het leven waar bepaalde problemen steeds weer naar voren komen. 

Wat indirect te maken heeft met een oud letsel, oude geschiedenis of de plek in de maatschappij of het gezin. Dat is heel persoonlijk omdat zo kijken een spiegel is van de clients eigen informatie, en dus niet de ervaring van de therapeut. Geen overdracht en tegenoverdracht!

In 7 minuten deel je persoonlijke informatie die zichtbaar is geworden door een poppentest, met de bijbehorende en nu bespreekbare effecten . Dat is wat ik je kan leren.

En dan komt de kwaliteit van de coach sneller en duidelijker aan bod. Het gesprek, een vragenlijst, lichamelijk onderzoek enz. kan zo meteen en doelgericht en met zelfinzicht van de client op de hulpvraag ingezet worden.  Zo zoek je we samen met je cliënt een nieuwe balans en betere doorstroming, en daardoor minder pijnklachten en meer uithoudingsvermogen en belastbaarheid. Onder balans versta ik evenwicht op lichamelijk, emotioneel en soms ook spiritueel niveau. Zo zoomen we a.h.w. uit naar het hele lichaam, dat in de holistische zorg, en dus bij de BEST, als een eenheid gezien wordt.

Samen ga je met je cliënt op zoek naar een ingang zodat je wel kan reageren en opknappen door dit doorzicht in de benodigde zorg. Dan krijgt client, (maar ook jij als therapeut!) meer zelfvertrouwen in je hele zijn, zodat je in dit leven, nu, weer verder kan gaan als een mooi mens met meer energie en zelfvertrouwen in een beter functionerend lichaam.