BEST test

 

Basic Emotional Structuring Test (BEST)

Kies een gezicht voor meer inzicht

“The science of being and the art of living”

“Mensen zullen nooit vergeten hoe je ze hielp zichzelf te observeren”

Wat is de BEST test?

Je ziet 10 felgekleurde koppen en elke kop staat voor een emotie. De therapeut vraagt je om twee specifieke koppen te kiezen. De keuze die je maakt, geeft inzicht in hoe je emotioneel gevormd bent. Als een spiegel. 

Het laat je persoonlijkheidsstructuur zien en de emotionele conflicten die je hebt. De test geeft aan waar je staat, zonder dat je jaren in psychotherapie hoeft en je jeugd moet herbeleven en her-huilen. Dat scheelt de cliënt en de therapeut dus enorm veel tijd en droefenis. En je kunt er direct mee aan de slag!

Met de BEST test krijg je antwoord op:

N

hoe je omgaat met de buitenwereld, wat is je maskergedrag

N

met welk soort mensen je moeite hebt

N

welke interacties er zijn tussen jou en je familie of tussen jou en je collega’s

N

welke interacties er zijn tussen jou en belangrijke anderen zoals je partner, familieleden en collega’s

N

hoe je lijfelijk omgaat met de buitenwereld. Dus wat voor lichamelijke klachten bij jou kunnen ontstaan als je langdurig (emotioneel) onder druk staat

N

Leer het zelf-genezend vermogen van je cliënt een booster te geven door inzicht te krijgen/geven in de copingstijl, het gedrag wat je onder stress hebt. Ga voor gezondheid op alle fronten.

Test met BEST

Ervaar, nu online, zelf de BEST Koppentest. Deze beknopte digitale introductie is slechts een onderdeel van de kracht van de Koppentest. De uitslag (de Ont-knoping) van de digitale test geeft inzicht in het gedrag waar je allergisch voor bent en jouw gedrag daarop. Ook in je stijl van communiceren krijg je meer inzicht. Doe de test nu, en je kan direct aan het werk met deze inzichten. Met deze digitale kennismaking krijg je, als coach, inzicht hoe de test kan worden ingezet in je coachingspraktijk, maar ook in je eigen gedrag! 

Deze snel uitvoerbare en non-verbale diagnostische test is ontwikkeld door psychiater en acupuncturist Dr. Hallym Calehr. Hij bracht in deze test de psychoanalyse van Freud samen met de basisprincipes van Ayurveda, de traditionele Chinese geneeskunde of de 5 elementenleer en homeopathie. Waar de therapeuten in de westerse zorg eerder geneigd zijn om alleen naar de klacht te kijken en die te behandelen, gaat de oosterse gezondheidszorg op zoek naar de holistische samenhang met andere klachten en patronen en zoekt op die manier naar de oorzaak. 

En biedt dan een grote verscheidenheid van persoonlijke zorgmogelijkheden aan. Denk hierbij aan voedingsadvies, bewegingsleer als yoga, mindfulness, acupunctuur, gesprekstherapie, familieopstellingen, muziektherapie, Bach- bloesemtherapie etc.. Welke mogelijkheden in de behandeling later aan bod komen ligt ook aan de vaardigheden van je coach.

De introductie over de BEST

in een Webinar

Wat ontdek je?

Door BEST ontdek je (samen met je coach) welk type emotie de boventoon voert als je onder spanning staat, en hoe dat ook van invloed is op de fysieke en emotionele belastbaarheid. Zo wordt snel zichtbaar en bespreekbaar wie je bent en waarom. De testmethode is gericht op het vinden van (dis)harmonie met, en in jouw leven.

Wat levert het je op?

Snelheid voor cliënt en therapeut. Snel tot de kern van de hulpvraag komen en zonder al te veel administratie en vragenlijsten meteen bij de intake als cliënt al een inzicht meekrijgen.Een belangrijk onderdeel van de BEST methode is de BEST test. In een consult van een uur krijgt de testpersoon individueel of in teamverband de BEST test. De test zelf duurt een minuut of 5. In die minuten wijs je, aan de hand van 2 vragen, puur op gevoel 2 poppen aan. Die keuze zegt veel over waar je nu mee zit en over aanwezige conflicten. De uitslag wordt daarna uitgebreid besproken en geeft inzicht in iemands emotionele gedrag en lichamelijke gezondheid en biedt praktische handvatten die hij of zij direct kan toepassen.