Over BEST academie

BEST staat voor Basic Emotional Structuring Test en is ontwikkeld door psychiater en acupuncturist Dr. Hallym Calehr.

Hij bracht in deze test de psychoanalyse van Freud samen met de basisprincipes van Ayurveda, de traditionele Chinese geneeskunde of de 5 elementenleer en homeopathie.

BEST geeft binnen een paar minuten inzicht in iemands persoonlijkheidsstructuur. Tijdens de test wordt gewerkt met 10 houten, felgekleurde poppen die allemaal staan voor een emotie. De poppen werken als een genezende spiegel.

Ze zetten iemand in beweging, zodat binnen een therapeutisch traject snel enorme stappen kunnen worden gezet.

Dr. Ineke van den Berg

Ineke is oprichter van de BEST Academie. Zij is gepromoveerd als klinisch epidemioloog en werkt daarnaast als acupuncturist, Chinees kruidenkundige, pijnconsulente, coach en fysiotherapeute in haar Praktijk Rodenrijs. Ineke’s grote kracht ligt in het voorkomen van ziekten en ze boekt snelle behandelresultaten.

Ineke kijkt, overlegt, vergaart kennis en komt daarna in actie.

Ze respecteert andermans mening en probeert te doen wat goed is voor haar medemens. Balans is daarbij heel belangrijk. In de reguliere geneeskunde bestaat de neiging (chemische) verlichting te bieden aan de cliënten, zodat ze weer net zo verder kunnen leven als voorheen. Maar Ineke gaat ervan uit dat cliënten juist niét net zo willen doorleven als vroeger. Vaak willen ze iets van hun ziekte of klacht leren, en iets in hun leven veranderen zodat de klacht niet terugkomt. Daarom zoekt zij samen met de cliënt, naast de therapie voor de klacht zelf, ook graag naar nieuwe inzichten. 

 ll Ze geeft op een positieve manier hulp bij zelfreflectie et behulp van een poppentest: de Basic Emotional Structuring Test. De uitkomsten van deze holistische projectietest kunnen naast hulp op het emotionele en spirituele vlak, ook leiden naar voedingsadvies, oefeningen en coaching naar een mindful leven. Download flyer waar je meer informatie over Ineke en de werkwijzeleest en download dan hier de laatste nieuwsbrief

Drs. Lianda van der Knaap

Lianda is docent bij de BEST-academie. Lianda is socioloog, gecertificeerd senior coach en procesbegeleider in organisaties. Daarnaast is ze opgeleid Emotionally Focused Therapeut en begeleidt mensen met relatie- en psychosociale vraagstukken. Klik hier voor verdere introductie

Ik werk met veel voldoening met mensen op de thema’s Leven, Liefde en Leiderschap.  Dat doe ik vanuit mijn eigen praktijk Organamic. Ik kijk holistisch naar mensen: Een heldere geest, een blije ziel, een gezond lijf en een steunende omgeving.

De BEST-poppen kwamen in 2007 in mijn leven en de fascinatie was daar! De BEST is enorm rijk, het verbindt oosterse en westerse inzichten, is praktisch en werkt snel.  Het is voor mij zo prettig om met de BEST veel van de door mij gevolgde opleidingen en ontwikkelingen met elkaar te verbinden tot een integrale en meer holistische aanpak.

Ook heb ik met de BEST een extra diagnostisch instrument in de intakefase, waarbij ik mijn cliënten nog niet ken en de mensen via de poppen snel beter leer begrijpen. Het krachtige van de poppen is dat ze een spiegel zijn en mensen helpt om vooral hun eigen verhaal te vertellen en beter te begrijpen. De poppen zijn als een navigatiesysteem die inzicht geven in de psychische structuur en copingsstijlen. Daarnaast kan ik met de poppen mensen beter laten begrijpen wat hun de aandachtspunten zijn voor hun lichamelijke gezondheid.

Het zou fantastisch zijn als meer therapeuten en coaches kunnen werken met de BEST. Download Flyer

Hellen Tanis

Hellen Tanis is de holistisch begeleider bij de B.E.S.T. Introductiecursus.

Als Counselor, Coach  vind ik het iedere keer weer mooi om de weg van een cliënt naar zelfkennis en zelfbewustzijn te ondersteunen. De belemmeringen van een cliënt samen te onderzoeken, om te zetten dan wel om anders met deze belemmeringen om te gaan. Werkend vanuit een open geest, liefdevolle aandacht en menselijkheid.

Ontwikkelen van inzicht en steunen bij keuzes maken ten aanzien van zijn problematiek waardoor zelfredzaamheid c.q. het optimaal leven en functioneren wordt bevorderd met inachtneming van zijn eigen normen, waarden, prioriteiten, geloofsovertuigingen en ontwikkelingsniveau.

Met behulp van de poppentest, de Basic Emotional Structuring Test, kan ik een cliënt begeleiden met de uitkomsten van deze test, om zo verrassend snel inzicht te krijgen in gedrag en dan zelfreflectie toe te passen. Dit persoonlijk inzicht nodigt de cliënt uit om tot een innerlijke balans te komen en zo, met of zonder verdere begeleiding, eventuele gewenste veranderingen in te zetten.

Dr. Hallym Calehr

Grondlegger van de BEST is dr. Hallym Calehr. Calehr werkte als psychiater en acupuncturist en bracht in deze test op verbluffende wijze de psychoanalyse van Freud samen met de basisprincipes van de geneeswijzen Ayurveda, de traditionele Chinese geneeskunde met de 5 elementenleer en homeopathie.

Calehr noemt de BEST een transculturele projectietest, gebaseerd op een synthese van Westerse en Oosterse kennis:

“The science of being and the art of living”

Dr. Ineke van den Berg heeft in nauwe samenwerking met Dr. H. Calehr de BEST Academie opgericht, om zo deze krachtige tool voor je cliënt te kunnen delen en verspreiden.