BEST test voor teams

Herken en leer via de poppen over jouw kwaliteiten en potentie:
het maakt je een bewuster, gezonder en harmonieuzer mens.

Bij BEST-Coaching staat centraal dat jij weer in contact komt met je wortel en je talenten kan ontwikkelen, zoals wie jij in je kern bent. Zo begeleid ik je om vanuit je wortelkwaliteiten je kerngedrag maar ook je valkuilen te herkennen en met je kerngedrag je doelen te bereiken.

Ben jij op zoek naar (meer) balans, vertrouwen, energie, geluk, ontspanning, rust en groei?

Coaching vraagstukken in praktijk Praktijk Rodenrijs liggen o.a. op het gebied van:
N

Relaties (privé, familie, etc.)

N

(Hoog)gevoeligheid

N

Werk en loopbaan

N

Gezondheid en ontspanning

N

Identiteit en persoonlijkheid. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Wat zijn mijn valkuilen?

N

Maken van keuzes en stellen van prioriteiten

Gebruik maken van de BEST uitslag is Holistische therapie

Holisme

Het woord ‘holisme’ stamt af van het Griekse woord ‘holon’ en dit betekent ‘heel’. Een synoniem van holisme is alomvattend. Holisme is een filosofie, levensvisie of levensovertuiging. Er wordt daarbij van uitgegaan dat alles met elkaar verbonden is. ‘Heel’ in de BEST-praktijk betekent dat je naar de mens kijkt met je klachten en vraagstukken. De essentie van een gezond mens is dat lichaam, geest en ziel een geheel vormen en in balans zijn. Verstoring op een of meerdere niveaus leidt tot disbalans. Disbalans kan zich uiten van chronische lichamelijke klachten (bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, buikpijn en moeheid), emotionele klachten (zoals angst, lusteloosheid en burn-out) en geestelijke klachten (denk aan stress, depressie, onzekerheid en rusteloosheid). Ook spirituele en energetische vraagstukken zoals bijvoorbeeld hoog-gevoeligheid kunnen je uit evenwicht brengen.

Wat is holistische therapie eigenlijk?

Holistische therapie baseert zich op het feit dat er interactie bestaat tussen lichaam, geest en spiritualiteit. Zo kunnen lichamelijke klachten laten zien dat de geest uit balans is en andersom zijn geestelijke / mentale klachten in staat om energie te onttrekken aan het  lichaam. Dat lichaam protesteert uiteindelijke en geeft (pijn)klachten. 

Een voorbeeld

Stel je probeert je doel te bereiken maar het zetten van de stappen in deze richting gaat moeizaam. Bij de intake blijkt dat ook nog je knieën letterlijk op slot zitten. Dat kan dan een uiting zijn van de angst die je diep vanbinnen nog hebt om je doel te realiseren, of het leert je dat je teveel wilt, te hard werkt.

Of je hebt bij herhaling een pijnlijke onderrug. Het signaal van je lichaam is mogelijk dat je het moeilijk vindt om hulp en steun aan anderen te vragen.

Zelf-observatie is begin van helingsproces

Holistische therapie vraagt van je om met je volle aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu en zonder oordeel te ervaren. Daarom zal je eerst gevraagd worden om jezelf te observeren via de BEST poppentest. Op deze wijze ontdek je jouw essentie en valkuilen. Je spiegelt immers jouw benadering en de plaats van die aspecten die jouw klachten en vraagstukken doen ontstaan en zelfs in stand kunnen houden. Denk daarbij aan emoties, gevoelens, relaties, eetpatronen en onverwerkte ervaringen. Door echt contact te maken met deze gevoelens en het hulp bij het luisteren naar die signalen van je lichaam komt er ruimte voor nieuwe inzichten. De holistische therapie behandeling stimuleert het zelf-herstellend vermogen van het lichaam.

Daar ontstaat dan, samen met de optredende bewustwording en inzichten, tot heling, ontwikkeling en innerlijke groei.

De BEST-therapie sluit aan bij jouw leven

Deze holistische therapie is een volwaardige therapie die raakvlakken heeft met mindfulness, meditatie, psychotherapie, haptonomie, acupunctuur, ayurveda, voedingsleer, mineralen, bewegingen etc. Samen met je therapeut ga je op zoek naar en aan de slag met de voor jou BEST-uitvoerbare therapiekeuze.

Veel gestelde hulpvragen en aanleidingen voor de BESTtest

E

Als ik ’s ochtends op sta voel ik me al moe. Wat kan ik doen om mij vitaler te voelen?

E

Ik heb het altijd ‘druk, druk, druk’. Hoe ga ik beter om met alle stress en (werk)druk?

E

Ik zie erg op tegen het aankomende gesprek met mijn leidinggevende. Hoe kom ik van dit onzekere gevoel af?

E

Vroeger bruiste ik van de energie. Hoe kan ik dat gevoel weer terugkrijgen?

E

Ik ben er vooral voor anderen. Hoe zorg ik beter voor mijzelf?

E

Waarvan word ik nu werkelijk gelukkig?

E

Waar ligt mij hart?

E

Doe ik het werk dat echt bij mij past?

E

Hoe kom ik in mijn kracht?

E

Hoe kan ik bij mezelf blijven op school, op mijn werk?

E

Wat vind ik belangrijk in werk en leven?

E

Hoe herken ik mijn intuïtie en hoe kan ik deze benutten in mijn leven?

De introductie over de BEST

in een Webinar

Wat ontdek je?

Door BEST ontdek je (samen met je coach) welk type emotie de boventoon voert als je onder spanning staat, en hoe dat ook van invloed is op de fysieke en emotionele belastbaarheid. Zo wordt snel zichtbaar en bespreekbaar wie je bent en waarom. De testmethode is gericht op het vinden van (dis)harmonie met, en in jouw leven.

Wat levert het je op?

Snelheid voor cliënt en therapeut. Snel tot de kern van de hulpvraag komen en zonder al te veel administratie en vragenlijsten meteen bij de intake als cliënt al een inzicht meekrijgen.Een belangrijk onderdeel van de BEST methode is de BEST test. In een consult van een uur krijgt de testpersoon individueel of in teamverband de BEST test. De test zelf duurt een minuut of 5. In die minuten wijs je, aan de hand van 2 vragen, puur op gevoel 2 poppen aan. Die keuze zegt veel over waar je nu mee zit en over aanwezige conflicten. De uitslag wordt daarna uitgebreid besproken en geeft inzicht in iemands emotionele gedrag en lichamelijke gezondheid en biedt praktische handvatten die hij of zij direct kan toepassen.

BEST = Holistisch coachen

Met de BEST-test en therapie kijk je naar de mentale of psychische factoren rondom jouw zingeving en vraagstukken bij je menselijk gedrag, maar ook de lichamelijke, energetische en emotionele reacties daarop. Bij een gelukkig mens zijn in essentie lichaam, geest en ziel één geheel en in balans. Samen gaan we op zoek om (weer) vanuit die essentie te gaan leven. Zo reikt de BEST en jouw eigen observatie je diverse mogelijkheden en inzichten aan. Die je ook herkent en wilt toepassen. Hiermee bereik jij je doel sneller en verkort je jouw coaching traject aanzienlijk omdat obstakels die diep in jou zitten door jou nu wel herkend worden en kunnen worden aangepakt.

Resultaat

Door steeds meer te worden wie jij werkelijk in essentie bent, kun je steeds beter verantwoordelijkheid nemen en invloed uitoefenen op de kwaliteit van je eigen leven. Je bent beter in staat om je valkuilen op tijd te herkennen en zo keuzes van binnenuit te gaan maken. Zo kies je met zelfinzicht jouw eigen richting.

Coaching is een proces wat je uiteindelijk zelf doet. Het is iets wat je kunt toelaten. De poppen helpen je daar onverwacht sterk bij. Soms heb je even hernieuwde zelf-kennis / zelf-observatie nodig die je in dit proces begeleidt. Samen met de poppen loop Ik loop graag een stukje met je mee op de weg naar jouw doel, jouw essentie en jouw levensgeluk.

Sessie

De poppen spelen de hoofdrol in de coaching sessie over jou en jouw vraag. Samen, en geleid door jouw keuzes gaan we op zoek naar de achtergronden en oorzaken van je hulpvraag en jouw logische maar soms ziekmakende reactie daarop. Meteen voel je al waar je staat. We bespreken dat, en wat jij wilt bereiken en hoe. Leer zo je valkuilen bij gedrag van anderen te herkennen, voor welk gedrag je allergisch bent.

Daarnaast kan ik gebruik maken van verschillende methodieken om jou in je kracht te brengen. Een greep uit die methodieken die ik inzet zijn acupunctuur, Traditionele Chinese geneeskunde, voedingsadvies en kruiden, loslaattechnieken zoals EFT (Emotional Freedom Techniques), (familie)opstellingen, visualisaties, inzichtkaarten en meditaties.
De duur van een coachingsessie kan vooraf worden bepaald, variërend van 1 tot 2 uur.

Coaching met de BEST therapie kan je:

N

stress doen verminderen

N

bewustzijn en zicht op eigen gedrag vergroten

N

leren omgaan met je (hoog)gevoeligheid

N

zelfkennis en zelfvertrouwen laten groeien

N

meer laten bereiken met minder energie

N

vertrouwen vergroten, ook in anderen

N

meer ontspanning geven in omgang met relaties

N

inzicht geven in jouw kracht en unieke kwaliteiten

N

gesteunde keuzes durven maken

N

durf geven op te komen voor jezelf

N

leren omgaan met lastige situaties

N

plezier in je werk verhogen

N

het maximale uit jezelf laten halen

Herken en leer via de poppen over jouw kwaliteiten en potentie:
het maakt je een bewuster, gezonder en harmonieuzer mens.